De eerste nacht

Verleden zaterdag hadden we in het nieuwe huis de bedden slapensklaar gemaakt, alleen het bedje van onze dochter moest nog verhuisd worden. Ik liet me die namiddag op de matras van ons hoge bed vallen, in die stille kamer, en het leek alsof mijn lijf zich voor het eerst in 8 jaar ontspande.

Van zaterdag op zondag zouden we nog op het oude appartement slapen. Dus daar lag ik die nacht, op mijn matras op de grond, luisterend naar de brommers die gierend door de straat passeerden alsof ze vlak naast mijn hoofd scheurden, en gokkend waardoor ik ´s ochtends gewekt zou worden: de keffers van de buren? De vrachtwagens die vanuit de KMO-zone aan de overkant voor onze deur komen draaien en verstrikt raken in het rond punt? De schoonmaakdienst (waarom moet die straat schoon voor 7 uur ´s ochtends)?

Ik heb toen nog een tijdje liggen twijfelen, maar rond middernacht stond ik op, kleedde me aan, en liep naar de living, waar ik mijn man in een diepe slaap op zijn matras vond. (We zijn gestopt met die sofa/matras naar de slaapkamer te verhuizen elke avond. Dat soort dingen hou je drie dagen vol.)

Aan de keukentafel schreef ik bij het licht van een straatlantaarn deze boodschap op een stukje wc-papier (*): “Can´t take the noise anymore. Gone to sleep at the new house. See you tomorrow. Xxx Kath”. Dat plakte ik op de deur. Toen propte ik mijn hoofdkussen en pyama in mijn fietstas en fietste in het donker naar de andere kant van Rafelbunyol. Daar maakte ik mijn nestje in het bed van de logeerkamer en sliep tevreden in.

 

(*) een rol wc-papier op de keukentafel, dat gebeurt en tiempos de mudanza

 

 

 

12 thoughts on “De eerste nacht

    1. Die zijn de volgende dag meegekomen 🙂 Ik schrijf het allemaal met wat vertraging, omdat we natuurlijk veel werk hadden, maar ook omdat we de eerste dagen zonder internet zaten…

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s