Kamperen op een appartement

Na de voortijdige verhuis was het de bedoeling dat we het een weekje of twee op het appartement zouden rooien zonder meubels en zowat 95 procent van onze spullen. Die twee weken zijn ondertussen uitgelopen tot drie maanden, en met elke week die passeert lijkt het einde minder in zicht.

Soms heb ik het gevoel alsof dat nieuwe huis een soort wortel aan een stok is, waar wij als een stel ezels achterlopen en dat we hier nooit weggeraken. Maar soit. Het voordeel is dat een mens een pak minder spullen nodig heeft dan hij/zij denkt, en dat het leven met minder spullen ook echt wat lichter is. Maar dat is geen les die ik nu geleerd heb, dat was ik al in 2005 te weten gekomen, toen ik in Noord-Ierland als Erasmusstudent op een kamertje van zes vierkante meter met enkel een bed, stoel, tafel, kast en lavabo en een valies met drie stellen kleren erin de tijd van mijn leven had. Ik heb sindsdien nooit veel moeite gehad met spullen weggeven en ben ook nooit een big spender geweest. Dus op zich is het eenvoudig leven hier met een paar matrassen (zie foto´s beneden) en een paar stellen zomerkleren, niet bepaald een uitdaging geweest. In plaats van een sofa, slepen we ´ s morgens een matras naar de living en ´ s avonds slepen we die terug naar de slaapkamer. Onze dochter slaapt nog steeds in haar Ikea-bedje.

De uitdaging zit hem in het uithouden van de slechte woonomstandigen. De ramen die niet goed sluiten. De vrachtwagens die om 5 uur ´ s morgens in de KMO-zone hier recht tegenover beginnen rondrijden. De gilipollas die om 2 uur ´ s nachts op hun moto´ s door de straat scheuren (tijdens het schrijven van deze post zijn er al drie gepaseerd). Het keffertje van de buren dat om 6.30u begint te keffen en dat ook een hele zondag kan volhouden (al honderd keren gaan klagen bij de buren, maar dat heeft dus geen effect gehad). Enzoverder enzovoort. En dan moet je weten dat het op dit appartement rustiger is dan op het vorige.

We hebben het sinds vorig jaar ook opgegeven de gesprongen lampen te vervangen, want er is hier iets mis met de electriciteit waardoor je elektrische schokken krijgt als je zonder schoeisel de ijskast, wasmachine of afwasmachine aanraakt, en waardoor de lampen geregeld springen (er zijn van die speciale langwerpige in de living, die meer geld kosten dan gewone en die daar extra onderhevig aan blijken. Dus de woonkamer wordt sindsdien heel beperkt (en voor wie er in wil geloven: sfeervol) verlicht.

En sinds de aanschaf van een Riddex– toestel, hebben we geen last meer gehad van kakkerlakken (die zijn hier zo´n 10 centimeter groot, klimmen in de gordijnen, vallen dood in de douche en springen ´s nachts op uw buik –fun!) en het heeft ook een einde gemaakt aan de mierenplaag in de keuken, al kom ik er om onverklaarbare redenen in de badkamer nog wel eens een paar tegen. Met de muizenval onder de afvoer hebben we meer dan tien muizen gevangen en respectvol buiten gezet (vanaf 10 ben ik gestopt met tellen).

Ik wou hier echt geen hele zomer meer zitten, want dan moet je steeds kiezen tussen de ramen dichthouden en stikken van de warmte, of de ramen openzetten en wakker worden van het lawaai. Er is 1 airco in de living, maar die frisse lucht reikt niet tot de slaapkamers.

Spanjaarden zeggen soms voor de grap dat Europa ten noorden van de Pyrenneeën begint. Het is een grap waar ik niet altijd even hard mee kan lachen.

 

De living met geïmproviseerde sofa:

DSC_0515.JPG

dsc_0510

Waar ooit de boekenkast stond:

dsc_0516

Een beeld representatief voor de inhoud van de andere keukenkasten:

dsc_0514

De slaapkamer:

dsc_0511

De kleerkast/bureau:

dsc_0512

Advertisements

9 thoughts on “Kamperen op een appartement

  1. Wij kamperen ook, maar dan in het huis dat we aan het verbouwen zijn. Intussen al bijna twee jaar, we hopen over zes maanden toch ongeveer klaar te zijn. Evident is dat niet, maar ik ben blij dat het bij ons bouwstof is en geen muizen en kakkerlakken …
    Ik duim dat er schot in de zaak komt bij jullie!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s